Security

Email Spam védelem

Tudta hogy egy email elég ahoz, hogy egy egész számitógépi rendszer leálljon és akár az adatok is megsemmisüljenek? Továbbá napi szinten veszítenek vállalatok nagy pénz összegeket phishing emailek miatt. Ezért elengedhetetlen a Spam és Phishing védelem manapság az email rendszereknél.

investor 7

Spam 

A spam emailek általában ártalmatlan kategóriákba tartoznak. De ez nem jelenti azt, hogy azok nem lehetnek veszélyesek. 

Hogy is történhet az, hogy spam emailt kapunk?

Számos adathalásznak sikerült megszerezni publikus adatbázisokból email címeket, melyekre kiküldik a szemetet avagy spam maileket. Ezekben az emailekben általában reklámokat láthatunk melyeket nem kértünk. Számos spam email ott válik veszélyessé, hogy hamis oldalakra továbbítanak ahol megpróbálnak még több személyes információhoz jutni. Bár ez már nagyon közel visz minket a következő ponthoz a Phishing mailekhez.

Phishing

A Phishing próbálkozásokkal mint már említettük, személyes információkhoz próbálnak jutni ezek a “bűnözők”. Fontos kihangsúlyozni, hogy ezek az információk megszerzésével akár identitás lopást is végezhetnek el. Továbbá hamis oldalakon végzett vásárlásoknál, megtudhatják a hitelkártya adatainkat mivel későbbiekben pénzt is leemelhetnek.

investor 8

Ezért fontos oda figyelnünk arra, hogy ne adjunk meg minden weboldalon személyes információt magunkról. Továbbá bizonyosodjunk meg arról, hogy az adott weboldal nem hamis. A legegyszerűbben úgy tudjuk kiszűrni, hogy megnézzük először is a domain címet. Ha a domain címben egy elírás van, akkor valószínű, hogy egy hamis oldalon tartózkodunk. Továbbá nézze meg az impresszumot is, ahol olvashat az oldal tulajdonosáról. 

Bár ez még mindig nem garancia, hogy az oldal valódi ezért mindig kérdőjelezzük meg, hogy az adott “akció” vagy ajánlat valódi lehet. Nagyon alacsonyan hírdetett termékek sokszor átverés gyanúsak.

Virus

Egy email nem csak spam mail vagy Phishing mail lehet. Az email tartalmazhat egy vírust is. Ilyen vírus lehet a locky vírus, ami az egész rendszerét encode-olja és a file-okat nem tudja ezek után megnyitni. Mielőtt megnyit egy csatolt fájlt egy emailben, mindig menjen biztosra, hogy az email egy valódi személytől jön. Ne nyisson meg minden csatolt fájlt, mivel azok potenciális veszélyt jelenthetnek.

TM Infotech

Copyright © TM Infotech Kft.